Overmatig zweten

Overmatig zweten komt regelmatig voor bij mensen. Dit kan op meerdere plekken zijn, zoals je oksels, handpalmen of voetzolen. De officiële benaming voor overmatige transpiratie is hyperhidrosis. Zweten is belangrijk. Iedereen doet het om het lichaam af te koelen. Het wordt echter storend wanneer iemand last heeft van te veel transpireren. Dat kan bijvoorbeeld zorgen voor natte plekken in je kleding of een sterk aanwezige zweetlucht. Het is soms zo erg dat mensen meerdere keren per dag andere kleding moeten aantrekken of zelfs moeten douchen. Deodorant werkt niet meer voldoende. Een oorzaak van het overmatig zweten wordt niet altijd gevonden. Het kan zo zijn dat erfelijkheid een rol speelt. Daarnaast kan overmatig zweten ook veroorzaakt worden door bepaalde medicatie, ziekten of bij verschillende psychische stoornissen.

Wat kun je doen om veel transpireren te verminderen? Je kunt dan kiezen voor een behandeling tegen overmatig zweten. Deze pakt direct de oorzaak van het overmatig zweten aan. Zenuwen die de zweetklieren aansturen worden door middel van een neuromodulator geblokkeerd. Daardoor wordt geen zweet meer geproduceerd door deze klieren. Zweetoksels voorkomen is op deze manier heel erg simpel. Het gebruik van een neuromodulator is dus de oplossing wanneer je last hebt van hyperhidrosis. Overmatig zweten wordt door middel van enkele injecties in bijvoorbeeld oksels, handpalmen of voetzolen eenvoudig verminderd.

Het consult

Wanneer je interesse hebt in een behandeling tegen overmatig zweten, zal bij Betan Clinics altijd eerst een consult worden ingepland. Daarvoor krijg je eerst digitaal een medische vragenlijst toegestuurd. Deze mag je thuis al invullen. Zo kan de plastisch chirurg tijdens het consult de resultaten van deze vragenlijst met je bespreken. Deze kunnen bijvoorbeeld bepalen of er eventuele risico’s bestaan bij een behandeling met een neuromodulator. Als er geen risico’s lijken te zijn, zal de plastisch chirurg je meer vertellen over de behandeling van overmatig zweten. Zo zal hij uitleggen hoe de behandeling uitgevoerd wordt, maar hij vertelt ook over de nazorg en het te verwachten resultaat. Daarna krijg je nog voldoende tijd om goed na te denken over de behandeling. Besluit je deze te ondergaan? Dan zal de plastisch chirurg je vragen om de behandelovereenkomst te ondertekenen. Vervolgens kan de daadwerkelijke behandeling van je zweetoksels, handpalmen of voetzolen worden ingepland. Deze behandeling zal je verlossen van het overmatig zweten.

Behandeling tegen overmatig zweten

Voordat je je laat behandelen met een neuromodulator, is het belangrijk de te behandelen delen goed te scheren. Zweetoksels behandelen kan alleen wanneer je voor de ingreep de oksels goed scheert. Dit maakt het voor de plastisch chirurg makkelijker om de prikpunten goed af te tekenen. Op deze plekken zal de plastisch chirurg de neuromodulator injecteren. Dat kan naast de oksels ook bijvoorbeeld in de handpalmen of voetzolen. De neuromodulator die wordt geïnjecteerd, blokkeert de zenuwen die de zweetklieren aansturen. Hierdoor slagen deze klieren er niet langer in om zweet aan te maken. Daardoor is overmatig zweten verleden tijd. De meeste mensen vinden een ingreep met een neuromodulator voor overmatig zweten niet pijnlijk. Je voelt slechts een klein prikje. Het is dan ook niet nodig om de plek te verdoven. Bij je handpalmen en voetzolen is dit wel wat gevoeliger. Vaak maakt de plastisch chirurg in dat geval gebruik van een verdovende crème. Nadat deze crème is aangebracht, zal de plastisch chirurg beginnen met de behandeling. Eerst zijn de verschillende prikpunten afgetekend. Deze zal hij om de beurt injecteren met de neuromodulator. Gemiddeld zal deze behandeling ongeveer 30 minuten in beslag nemen. Daarna kun je meteen weer naar huis.

Na de behandeling

Na een behandeling voor overmatig zweten zal de huid rood en gezwollen zijn. Dit trekt meestal nog dezelfde dag weg. Na de behandeling kun je de meeste van je dagelijkse activiteiten gewoon hervatten. Let er alleen wel op dat je de dag van de behandeling nog niet gaat sporten. Daarnaast wordt ook aangeraden om met de behandelde huid niet in de zon te komen. Ook is het verstandig om de zonnebank en sauna ten minste 2 weken te vermijden na de behandeling. Dit kan schadelijke gevolgen hebben.

Het resultaat

Je zult na een behandeling met een neuromodulator nog even moeten wachten op het resultaat. Meestal merk je dat het overmatig zweten al minder is na 2 dagen. In principe moet na 2 weken de overmatige transpiratie geheel verdwenen zijn. Als dit nog niet het geval is, kan tijdens de controleafspraak nog eens een neuromodulator worden geïnjecteerd. Met een extra dosis neemt het overmatig zweten alsnog af. Vervolgens zal het ongeveer 6 tot 10 maanden duren voordat de neuromodulator helemaal is afgebroken in het lichaam. Het effect begint dan weer uit te werken. Het is dan verstandig om terug te keren naar Betan Clinics voor een nieuwe behandeling. Zo voorkom je dat het overmatig zweten weer terugkeert. Het fijne aan deze behandeling is dat deze steeds effectiever wordt naarmate je hem vaker ondergaat. Het overmatig zweten zal dus steeds meer afnemen.

De risico’s

Een behandeling met een neuromodulator brengt weinig risico’s met zich mee. Betan Clinics maakt gebruikt van neuromodulatoren van bekende en gerenommeerde fabrikanten die bekend staan om hun betrouwbare producten. Er ontstaan dan ook zelden complicaties, zoals infecties of allergische reacties. Dit is ook te danken aan de kleine doseringen die worden gebruikt. Daardoor hebben ze zelden negatieve gevolgen. Je hoeft dus niet te vrezen voor een infectie of allergische reactie als gevolg van een behandeling van je oksels, handpalmen of voetzolen die overmatig zweten. Betan Clinics gebruikt alleen neuromodulatoren die bekend staan om hun effectieve en betrouwbare werking. De kans op complicaties is minimaal dankzij de uitgebreide kennis en ervaring van de plastisch chirurgen bij Betan Clinics.

Waarom kiezen voor een behandeling tegen overmatig zweten bij Betan Clinics?

Hoogste kwaliteit en veiligheid

Kwaliteit en veilligheid staan altijd voorop

Een ervaren plastisch chirurg

Bij Betan Clinics werkt een ervaren plastisch chirurg met een hoge, academische titel. De plastisch chirurg garandeert 100% aandacht en oog voor detail.

Consult

Altijd een 30 minuten consult. Thuis ontvangt u vooraf een digitale, medische vragenlijst, zodat de plastisch chirurg tijdens het consult alle tijd heeft om uw vragen en wensen te bespreken.

Nieuwste technieken

De nieuwste, geavanceerde behandeltechnieken voor het beste resultaat.

Natuurlijke resultaten

Less is more: behoud van natuurlijke resultaten. De plastisch chirurg stelt samen met u een persoonlijk behandelplan op dat volledig aansluit bij uw wensen en een natuurlijk resultaat oplevert.

Avond en weekend

Behandelingen ook in avond en in weekend

24/7 bereikbaar

24/7 bereikbaar bij klachten na de ingreep

Hoogste kwaliteit en veiligheid

Kwaliteit en veilligheid staan altijd voorop

Nieuwste technieken

De nieuwste, geavanceerde behandeltechnieken voor het beste resultaat.

Een ervaren plastisch chirurg

Bij Betan Clinics werkt een ervaren plastisch chirurg met een hoge, academische titel. De plastisch chirurg garandeert 100% aandacht en oog voor detail.

Natuurlijke resultaten

Less is more: behoud van natuurlijke resultaten. De plastisch chirurg stelt samen met u een persoonlijk behandelplan op dat volledig aansluit bij uw wensen en een natuurlijk resultaat oplevert.

24/7 bereikbaar

24/7 bereikbaar bij klachten na de ingreep

Avond en weekend

Behandelingen ook in avond en in weekend

Consult

Altijd een 30 minuten consult. Thuis ontvangt u vooraf een digitale, medische vragenlijst, zodat de plastisch chirurg tijdens het consult alle tijd heeft om uw vragen en wensen te bespreken.

Wat kost een behandeling tegen overmatig zweten bij Betan Clinics?

Bij Betan Clinics wordt een behandeling tegen overmatig zweten alleen uitgevoerd door een ervaren plastisch chirurg en met de beste A-merk injectables. Een behandeling tegen overmatig zweten is al mogelijk vanaf € 475,- inclusief consult en controle. Dit is een zeer scherpe prijs voor een behandeling die kwalitatief goed en veilig uitgevoerd wordt door een plastisch chirurg met een hoge, academische titel.

Elke behandeling wordt voor u op maat gemaakt. Dat wil zeggen dat de plastisch chirurg een persoonlijk behandelplan voor u opstelt die aansluit bij uw wensen en verwachtingen. De plastisch chirurg geeft altijd een eerlijk en oprecht advies. Wilt u meer informatie over een behandeling tegen overmatig zweten? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op: bel of Whatsapp met ons via 050 211 3 876. Wij zijn 7 dagen per week tot 22:00 uur bereikbaar.

Mail ons

info@betanclinics.nl

App ons

050 21 138 76

Bezoek ons

Bekijk onze vestigingen

De voordelen van Betan Clinics

Dr. Volkan Tanaydin, MD, PhD, PharmD

Big nummer: 59910764601

Lid van beroepsverenigingen

Bekend van